Egy tökéletes nap

Kedves Szentjánosbogaraim!

Nagy napra virradt július 11-én az LMBTQ közösség! Olyasmi történt ezen napon, ami még sohasem eladdig! Kicsiny közösségünk  6 szép szál virága azon elhatározásra jutott, hogy több, mint 10 éves sőt az egyik csaknem 24 éves élettársi viszonyukat meghaladván tartós élettársi kapcsolatra lépnek. A 3 pár, kik amúgy jó barátoknak is tekintik egymást, szép sorjában, ki-ki saját választott zenéjére vonult az Erzsébet téri anyakönyvvezető elé és félkörben elhelyezkedtek a nagy asztal előtt. 

Zoli és Bélus Adéle Someone like You c. számának gyönyörű refrénjére, Pisti és Gábor Cserháti Zsuzsa Én leszek című opusára, mely szerelmük fellángolására is emlékeztette őket, Béni és Péter pedig, mondván, hogy új világ kezdődik az életükben Dvorák Új világ szimfóniájának hangjaira foglalta el a helyét.

Külön érdekessége volt a ceremóniának, hogy 2 pár Zoli és Bélus, valamint Béni és Péter tetőtől talpig azonos ruhát viseltek. A Terem üres volt, vendégeket senki sem hívott. Csak a fotós barát csattogtatta a masináját. Azaz hogy majdnem volt csak üres a terem, mert az egyik zugában szerényen,  de örömmel bújt meg Péter  szépséges fia, és az ő barátja, aki nem kevesebb kellemmel és erénnyel büszkélkedhetett.

Brigitta, az Anyakönyvvezető szívhez szóló, ám rövid beszédet mondott mély átéléssel, majd egyenként megkérdezte a megjelent párokat szándékuk komolyságáról. A határozott férfias IGENek után a megjelenteket élettársaknak nyilvánította. A temérdek aláírás után, – amelyek alatt Verdi Traviatájának pezsgő áriája szólt az Isteni  Callas előadásában , –  került sor a gyűrűk felhúzására, majd a páronként kötelező csókra.

Mindenki boldogan gratulált mindenkinek. És ha már pezsgő ária, akkor összecsendült sok pezsgővel teli pohár.

Az est egy elegáns étteremben elköltött vacsorával ért véget, a közeli Sas utcában. Minden kifogástalan volt. Egy tökéletes nap tökéletes befejezése!

8 hozzászólás “Egy tökéletes nap” bejegyzéshez

  1. Szívböl gratulálok mindannyiótoknak! Nagyon boldog éveket kívánok nektek!
    Nagy elhatározás kellett hozzá, de megcsináltátok!
    Baráti öleléssel: Piroska és kis családja

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük